În ultimii 20 de ani, televizoarele cu ecran plat au trecut de la un element de noutate la prețuri ridicate la un lucru cât se poate de comun pentru orice gospodărie. Fără a lua în considerare Black Friday, puteți obține un TV Smart perfect acceptabil pentru doar câteva sute de lei și chiar un model uimitor de TV Smart de 80 cm pentru puțin mai mult.

Nu este un secret că pe parcurs, piața ecranului plat a devenit absolut saturată. Aproape în fiecare an, modele TV Smart cu ecran plat sunt livrate cu o nouă funcție „obligatorie”: posibilitatea de a reda filme 3D, browsere web integrate și aplicații de streaming sau telecomenzi cu căutare vocală încorporată.

Cu toate acestea, cele mai recente cuvinte cheie - 4K și HDR sau High Dynamic Range - nu sunt cu adevărat cuvinte cheie, ci următoarea transformare reală în tehnologia TV Smart de consum. Sigur, trecerea de la full-HD de bază (1080p) la 4K / HDR nu este la fel de izbitoare ca trecerea de la CRT-uri la ecran plat, dar nici nu este un truc de marketing. Dacă nu vă amintiți ultima dată când un film, o emisiune TV sau un joc video v-a făcut să spuneți „Wow!”, ar putea fi timpul să faceți un upgrade.

Iată alte 3 semne că este timpul pentru un nou TV Smart.

1. Încă mai folosiți un televizor cu tub

Dacă încă utilizați unul dintre aceste televizoare antice, vă recomandăm să vă gândiți la actualizare. Acesta este, desigur, o plasă de siguranță, dar dacă totuși vă bucurați de cea mai mare parte a vizionării dvs. pe un televizor cu o grosime mai mare de câțiva centimetri, cu siguranță trebuie să faceți upgrade.

Nu ne înțelegeți greșit: adorăm televizoarele CRT (tub catodic). De fapt, CRT-urile sunt în continuare alegerea ideală atunci când vizionați suporturi media proiectate în epoca lor: casete VHS, jocuri video retro și așa mai departe.

Dar nici nu există nicio scuză pentru a nu face upgrade. Puteți obține un televizor LED cu ecran plat decent, ceea ce reprezintă o alegere mult mai bună pentru orice tip de media modernă, aplicații de streaming, DVD-uri, Blu-ray sau chiar un al doilea ecran pentru laptop.

2. Nu aveți un televizor full-HD

Dacă ați făcut cumpărături TV în ultimii 10 ani, probabil că ați auzit termenii „1080p” sau „full-HD”. Aceasta se referă la o rezoluție a ecranului - mai precis 1.920 pixeli orizontal pe 1.080 pixeli vertical.

Există șanse mari ca televizorul dvs. actual să nu fie de 1080p. Dacă afișează 480p, 720p sau 1080i atunci când vizionați diverse emisiuni, nu aveți parte de un 1080p complet - și este păcat. Consolele de joc moderne precum Xbox One și aplicațiile precum Netflix și Amazon Video pot fi capabile de 4K, dar majoritatea jocurilor și conținutului lor sunt încă optimizate pentru 1080p. La fel și transmisiile prin cablu și satelit.

Dacă televizorul dvs. actual nu este 1080p, nu este nevoie să faceți un salt până la 4K și HDR. Puteți gasi un TV Smart 1080p foarte bun chiar la 80 cm și vă puteți bucura în cele din urmă de tot conținutul dvs. preferat Netflix și jocurile PS4, așa cum au fost menite să fie vizionate și jucate.

3. Încă vă conectați laptopul la televizor pentru a transmite conținut

Când găsiți ceva pe care doriți să urmăriți pe Netflix, vă așezați pe covor, încercând să pescuiți un cablu HDMI de pe laptopul dvs. Lenovo într-unul din porturile din spatele plasmei vechi cu lunetă groasă? Există o cale mult mai ușoară.

Funcțiile încorporate ale unui televizor inteligent sunt cele mai recente și mai mari inovații, în comparație cu sarcina dificilă de a conecta computere desktop sau laptop pe un televizor tradițional. Nu numai că această metodă se vede rareori bine, de multe ori trebuie să tastați pe ecranul televizorului, care are o rezoluție prea scăzută pentru a reda corect o filă Chrome. Aproape orice televizor pe care îl cumpărați în zilele noastre va avea încorporate aplicații precum Netflix sau HBO Go.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri