Amazon va inaugura luna viitoare propria colectie muzicala, ce va concura in mod direct cu deja celebrul iTunes, oferind o mare varietate de melodii in format MP3 fara copyright, dupa ce in ultimele doua saptamani a purtat discutii cu toti marii producatori muzicali.

Unii specialisti s-au declarat sceptici cu privire la deadline-ul proiectului, tinand cont de faptul ca gigantul IT incearca de mai bine de un an si jumatate sa patrunda pe acesta piata, dominata in proportie de 80% de Apple (iTunes).

Comercializarea melodiilor fara copyright reprezinta o problema de actualitate cu care se confrunta piata muzicala atat online, cat si offline. La inceputul acestei luni, a fost incheiat un acord intre britanicii de la EMI si Apple, prin care renumita casa de discuri a pus la dispozitia utilizatorilor iTunes intregul sau catalog muzical, fara drepturi de autor.

Proiectul initial al Amazon presupunea lansarea magazinului muzical online simultan cu cea a propriului MP3 player, care sa rivalizeze cu iPod-ul Apple, insa eforturile intreprinse in acest sens au fost umbrite de neintelegeri si s-au soldat cu un semiesec.

Catalogul muzical al EMI, accesibil pe iTunes fara copyright

Lupta producatorilor de mp3 playere se muta pe taramul wi-fi