Premierul Marcel Ciolacu a declarat că nu a existat şi nu va exista nicio discuţie la nivelul coaliţiei de guvernare cu privire la eliminarea facilităţilor din domeniul IT.

"Nu a existat nicio discuţie şi nu va exista de scoatere a facilităţilor de la IT. Este o minciună şi o dezinformare faptul că cineva a luat în discuţie scoaterea. IT-ul are o scutire la venit, la impozitul pe venit. Nu va exista discuţia de scoaterea a acestei facilităţi la IT şi nici nu a existat. Ca să fie foarte clar", a spus Ciolacu, conform Agerpres.ro.

El a adăugat că în domeniile construcţii şi agricultură există facilităţi atât în privinţa impozitului pe venit, cât şi a CASS.

"În agricultură şi în construcţii există facilităţi în funcţie de venit, a fost până la 40.000 de lei, e până la 10.000. Acolo avem facilităţi în ceea ce priveşte atât impozitul pe venit, cât şi CASS. CASS-ul înseamnă sănătate. Vrem sănătate, dar nu încasăm. Nu vom lua o măsură până nu ne aşezăm cu actorii principali. Mai mult, avem un jalon, este un jalon trecut în PNRR, pe care dacă nu îl îndeplinim, pierdem bani şi pierdem reforme, pe care eu mi le asum, nu am nici cea mai mică reţinere, în care spune că treptat, până în 2026, să scoatem aceste facilităţi", a afirmat premierul.

Acesta a mai spus că încă nu ştie dacă vor fi scoase facilităţile anul acesta, dar va exista un calendar care va fi stabilit după discuţiile cu constructorii şi agricultorii, astfel încât jalonul din PNRR să fie îndeplinit în 2026.

"Nu vă supăraţi pe mine, ce vreţi să facem din ţara asta? Să o îndreptăm spre un dezastru, într-un blocaj economic total şi să nu ne mai asumăm nicio reformă, sau să ne facem treaba pentru care ne plătiţi, respectiv să avem discuţii cu ministrul Finanţelor, pe urmă în cadrul coaliţiei şi să luăm decizia? Asta este abordarea. Sunt lucruri pe care trebuie să ni le asumăm indiferent dacă deranjează sau nu, pentru că nu o fac pentru mine sau pentru Guvernul României. Le facem pentru ceea ce ne-am asumat în faţa Europei. Aderarea la OCDE ne aduce un surplus de 6 - 7 procente la PIB-ul României. Aceste reforme se regăsesc atât în PNRR, cât şi în aderarea la OCDE", a menţionat Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri