Rusii vor investi 5,8 mld. dolari pana in 2025 in extinderea sectorului electronic

Rusia planuieste sa aloce 140-150 miliarde ruble (5,5 - 5,8 miliarde de dolari) pana in 2025 pentru a-si dezvolta industria electronica, a anuntat ministrul rus al industriei si energiei, Viktor Hristenko, relateaza RIA Novosti.

"Strategia are drept tinta principala luarea unor masuri pentru asigurarea dezvoltarii si productiei de componente electronice", a declarat ministrul rus, citat de Novosti.

Conform acestei strategii, investitiile posibile s-ar putea ridica chiar la 227-247 miliarde ruble (8,9 - 9,7 miliarde dolari), potrivit NewsIn.

"Vanzarile anuale de electronice pe piata interna se vor ridica, conform estimarilor, la cel putin 45 miliarde ruble (1,8 miliarde dolari) in 2011 si la 350 miliarde ruble (13,7 miliarde dolari) in 2025", a precizat Hristenko.

Ministerul rus al industriei si energiei a precizat ca pana in 2011, producatorii rusi de electronice vor folosi in proportie de 70% componente fabricate in Rusia, fata de o proportie de 35% in prezent.

"Ne putem astepta la progrese datorate cooperarii stiintifico-tehnologice, precum si la descoperiri in domeniile tehnologiilor relativ noi, precum nanotehnologia, bioelectronica, optoelectronica si sectorul computerelor construite pe baza principiilor fizicii cuantice", a adaugat ministrul rus.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri