"Utilizatorii care au fost prinsi cu versiuni contrafacute de Windows XP pot achizitiona licente", a declarat directorul initiativei Genuine Software, Cori Hartje.

Noul program, numit "Get Genuine Windows Agreement" (GGWA), culmineaza eforturile Microsoft de a opri piratarea si uzul neautorizat al sistemului Windows, mai precizeaza Cori Hartje.

"Intelegerea pentru obtinerea variantei originale Windows, GGWA, ar trebui sa usureze situatia legalizarii licentelor pentru utilizatori. Insa nu o vad ca avand un impact asupra ratei de piratare", a precizat un analist al Microsoft.

Citeste si:

Intelegerea se bazeaza pe volumul standard de contracte pentru licente al Microsoft. Majoritatea organizatiilor care folosesc licente piratate, recurg la aceasta optiune nu pentru ca au cumparat computerele cu copii contrafacute ale sistemului Windows XP, ci pentru ca au contrafacut numarul de licente ei insisi.

"Exista un motiv foarte bun pentru care oamenii nu isi achizitioneaza intotdeauna licente, si acesta nu este nepriceperea clientilor, ci faptul ca sistemul de licentiere al Microsoft este inca foarte greu de inteles", considera un client al Microsoft.