Castigurile Sony Ericsson in T3 depasesc estimarile

Producatorul de telefoane mobile Sony Ericsson a anuntat joi faptul ca a inregistrat castiguri mai mari decat se estima, dar pretul mediu de vanzare al telefoanelor produse de grup a inregistrat o scadere mai mare decat era asteptat, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Compania Sony Ericsson, detinuta de compania suedeza Ericsson si grupul japonez Sony Corp., a declarat ca a inregistrat un profit brut de 384 de milioane de euro (echivalentul a 542 de milioane de dolari) fata de 327 de milioane de euro obtinute in semestrul al doilea si 427 milioane in aceeasi perioada a anului trecut.

Analistii chestionati de Reuters se asteptau la un profit inainte de impozitare de 358 de milioane de euro pentru al treilea trimestru. Compania a inregistrat vanzari de 3,11 miliarde de euro, mai putin decat cele 3,29 miliarde estimate initial.

Sony Ericsson a declarat ca pretul mediu de vanzare a telefoanelor mobile, un indicator cheie pentru profitabilitatea companiei, a scazut la 120 de euro. Aceasta cifra a coborat de la pretul de 125 euro din a doilea trimestru, comparat cu cel de 147 euro de acum un.

Analistii chestionati de Reuters au estimat pentru al treilea trimestru ca pretul mediu de vanzare a telefoanelor mobile va fi de 124 de euro.

Livrarile de telefoane mobile in acest trimestru s-au ridicat la aproximativ 26 milioane, cu 31% mai mult decat anul trecut, conform estimarilor facute de analisti.

"Sony Ericsson a continuat sa inregistreze an de an o crestere impresionanta a castigurilor, detinand un portofoliu de produse ce cuprinde cea mai mare varietate de preturi din istoria companiei", a declarat presedintele Sony Ericsson, Miles Flint.

Flint, ce se va retrage de la conducerea companiei, fiind inlocuit de la 1 noiembrie de veteranul companiei Sony, Hideki Komiyama, a declarat ca produse precum telefonul-walkman W200 si simplele telefoane mobile "talk and text" au reprezentat cheia in vanzari.

"Suntem increzatori in faptul ca noul portofoliu va contribui la prosperitatea companiei pe viitor", a declarat Flint. Acesta a mai spus ca modelul de telefon mobil cu camera foto, Cyber-shot K850, va fi lansat pana la sosirea sarbatorilor de iarna.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noul CEO THCServers: resimțim accelerarea afacerilor online din România
Setari Cookie-uri