Toshiba, ce spera sa devanseze compania Samsung Electronics Co Ltd, numarul unu de pe piata, in productia de cipuri de memorie flash NAND, se confrunta cu o scadere neasteptata a preturilor, chiar si cu investitiile in noul echipament de productie, planuind contruirea unei noi fabrici de productie a cipurilor NAND, folosite la stocarea datelor in medii de stocare portabile precum playerele media iPod, pana in 2009.

Toshiba estimeaza ca pana in martie va inregistra un profit operational de 290 miliarde yeni, fata de estimarile a 13 analisti chestionati de Reuters, de 292 miliarde yeni.

Compania japoneza, ce si-a concentrat activitatea pe semiconductori si energie nucleara, a raportat in perioada octombrie-decembrie un profit operational de 42,06 miliarde yeni (394,9 milioane dolari), fata de 55,9 miliarde yeni anul trecut.

Media estimarilor a cinci analisti in ceea ce priveste profitul operational a fost de 52,2 miliarde yeni.
Luni, rivalii de la NEC Electronics Corp, ce produc semiconductori, au anuntat un profit operational in primele noua luni de 4,85 miliarde yeni, fata de pierderea de acum un an, de 10,76 miliarde yeni.
Vanzarile din perioada aprilie-decembrie au crescut cu 0,2% la 521,75 miliarde yeni.