Astfel, compania care detinte Salesforce.com poate fi cumparata de cei de la Oracle cu 8,9 miliarde de dolari (6,1 miliarde euro), conform unor surse citate de New York Times.

Bloggerul din Silicon Valley, Tom Foremski, a scris despre posibila tranzactie Oracle cu Salesforce.com, numai daca primii vor fi dispusi sa ofere 75 de dolari pe actiune, ceea ce echivaleaza un pret de 8,9 miliarde de dolari (6,1 miliarde euro).

Multi analisti sunt de parere ca aceasta afacere este destul de atractiva pentru cei de la Salesforce, dat fiind faptul ca ei produc servicii software la cerere, avand astfel o concurenta semnificativa din partea Microsoft si SAP, dupa cum au afirmat cei de la Oracle.

“Ceea ar putea constitui un pericol este faptul ca cei de la Microsoft primesc drepturile CRM la cerere pentru micii consumatori, in timp ce Oracle si SAP le primesc direct de la marii consumatori”, a declarat pentru Bloomberg Patrick Walravens, analist la JMP Securities, explicand astfel de ce este posibila vanzarea Salesforce catre Oracle.

Peter Goldmacher, analist la Cowen and Company, a spus ca o astfel de tranzactie nu ar avea sens pentru cei de la Oracle; in afara impactului negativ pe care l-ar aduce imaginii companiei, “ar detrona Oracle pe piata, lucru de care compania nu este interesata”, a adaugat Goldmacher.

Citeste si:

Contrar acestor afirmatii, Rob Bois, analist la Boston-based AMR Research, spune ca aceasta tranzactie chiar ar avea sens pentru Oracle, mai ales daca tinem cont de faptul ca strategia acestora este de a castiga clienti.

Desi parerile sunt impartite, Jane Hynes, purtatorul de cuvant al Salesforce.com, nu face nici un comentariu cu privire la situatia existenta, iar un purtator de cuvant de la Oracle refuza sa comenteze zvonurile.

Salesforce.com ofera companiilor acces la o aplicatie online de management al bazei de date cu clienti existenti si potentiali. Firma a fost fondata in 1999, in San Francisco, de un fost director de marketing al Oracle. Compania ofera servicii unui numar de 29.800 de firme si are aproximativ 646.000 de utilizatori abonati. in anul 2005, Salesforce.com a realizat incasari de 300 de milioane de dolari.