Analistii si observatorii din industria IT s-au impartit in doua tabere cand a aparut zvonul ca Salesforce.com i-a atras de partea lor pe cei de la Oracle, una din cele mai mari companii producatoare de software din lume.
Astfel, compania care detinte Salesforce.com poate fi cumparata de cei de la Oracle cu 8,9 miliarde de dolari (6,1 miliarde euro), conform unor surse citate de New York Times.

Bloggerul din Silicon Valley, Tom Foremski, a scris despre posibila tranzactie Oracle cu Salesforce.com, numai daca primii vor fi dispusi sa ofere 75 de dolari pe actiune, ceea ce echivaleaza un pret de 8,9 miliarde de dolari (6,1 miliarde euro).

Multi analisti sunt de parere ca aceasta afacere este destul de atractiva pentru cei de la Salesforce, dat fiind faptul ca ei produc servicii software la cerere, avand astfel o concurenta semnificativa din partea Microsoft si SAP, dupa cum au afirmat cei de la Oracle.

“Ceea ar putea constitui un pericol este faptul ca cei de la Microsoft primesc drepturile CRM la cerere pentru micii consumatori, in timp ce Oracle si SAP le primesc direct de la marii consumatori”, a declarat pentru Bloomberg Patrick Walravens, analist la JMP Securities, explicand astfel de ce este posibila vanzarea Salesforce catre Oracle.

Peter Goldmacher, analist la Cowen and Company, a spus ca o astfel de tranzactie nu ar avea sens pentru cei de la Oracle; in afara impactului negativ pe care l-ar aduce imaginii companiei, “ar detrona Oracle pe piata, lucru de care compania nu este interesata”, a adaugat Goldmacher.

Contrar acestor afirmatii, Rob Bois, analist la Boston-based AMR Research, spune ca aceasta tranzactie chiar ar avea sens pentru Oracle, mai ales daca tinem cont de faptul ca strategia acestora este de a castiga clienti.

Desi parerile sunt impartite, Jane Hynes, purtatorul de cuvant al Salesforce.com, nu face nici un comentariu cu privire la situatia existenta, iar un purtator de cuvant de la Oracle refuza sa comenteze zvonurile.

Salesforce.com ofera companiilor acces la o aplicatie online de management al bazei de date cu clienti existenti si potentiali. Firma a fost fondata in 1999, in San Francisco, de un fost director de marketing al Oracle. Compania ofera servicii unui numar de 29.800 de firme si are aproximativ 646.000 de utilizatori abonati. in anul 2005, Salesforce.com a realizat incasari de 300 de milioane de dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri