Echipamentul va fi folosit de catre compania cu capital mixt creata impreuna cu Toshiba, ce va produce cipuri de inalta performanta, folosite de consola de jocuri video a Sony, PlayStation 3, precum si microcipuri pentru produsele Toshiba.

Aceasta companie cu capital mixt va fi creata la data de 1 aprilie 2008. Sony, care se concentreaza pe productia de cipuri pentru aparate digitale, indepartandu-se de instrumentele grele destinate productiei de cipuri de ultima generatie, a declarat in octombrie 2007 ca va vinde o serie de amplasamente de productie catre Toshiba, insa nu a oferit detalii legate de pret, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Anuntul legat de pret vine la putin timp dupa ce Toshiba a decis sa renunte la formatul sau de DVD de inalta definitie, HD DVD, punand capat unei batalii indelungate cu Sony, care a lansat formatul Blu-Ray.

Toshiba a incercat sa "indulceasca" acest anunt prin detalierea unui parteneriat cu grupul SanDisk Corp, ce prevede investirea a 16 miliarde dolari in constructia a doua noi uzine de productie de memorii flash.