Gigantul informational Microsoft a anuntat vineri ca va face apel impotriva unei amenzi record, de 899 milioane euro (1,39 miliarde dolari) impusa de Comisia Europeana pentru utilizarea de preturi ridicate menite a descuraja concurenta, informeaza Reuters.

"Microsoft a depus azi la Curtea Europeana de Prima Instanta o cerere privind anularea deciziei Comisiei Europene luata la data de 27 februarie", a precizat gigantul american intr-un comunicat.
"Am depus acest apel ca parte a unui efort constructiv menit a cere o mai mare claritate de la acest tribunal", afirma comunicatul.

Comisia Europeana, implicata intr-o lupta de durata impotriva Microsoft pe teme de concurenta neloiala, a replicat ca este increzatoare ca amenda este "corecta din punct de vedere legal".

Comisia a adaugat ca a impus aceasta amenda din cauza ca grupul american a sfidat o cererea UE privind oferirea de informatii catre concurenta.

Microsoft a fost amendat in total cu 1,68 miliarde euro de catre UE pentru abuz de pozitie dominanta prin intermediul sistemului sau de operare Windows.

Amenda de 899 milioane euro este cea mai mare impusa de catre Comisia Europeana unei companii. Initial, comisia amendase grupul american cu 497 milioane euro in martie 2004 pentru restrictionarea accesului la informatii privind aplicatii pentru servere.

Microsoft a facut apel la aceasta decizia si nu a avut succes, fiind apoi amendata cu o suma suplimentara de 280,5 milioane euro, pentru refuzul de a se supune deciziei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Amenda de 150 de milioane de euro in Franta