Fost manager al Siemens, vinovat de abuz de incredere

Un fost manager din cadrul Siemens a fost gasit vinovat de abuz de incredere, intr-un proces din cadrul unei vaste investigatii ce vizeaza cazuri de coruptie si dare de mita, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Tribunalul din Munich l-a condamnat pe Reinhard Siekaczek la doi ani cu suspendare si la plata unei amenzi de 108.000 euro. Compania Siemens s-a confruntat in ultimul an cu acuzatii privind o posibila dare de mita in vederea obtinerii de contracte, suma stipulata ridicandu-se la peste 1,3 miliarde euro.

Siekaczek, fostul manager de vanzari al diviziei telecom Siemens, a cooperat cu autoritatile si a recunoscut crearea unui sistem de fonduri ilicite. El a declarat in cadrul procesului ca a incercat sa opreasca sistemul de dare de mita, dar managerii de varf ai companiei nu au reactionat.

Titlurile Siemens s-au depreciat cu 0,9%, la 72,91 euro la inceputul sedintei de tranzactionare, tendinta afisata si de indicele german DAX.

Procesul impotriva lui Siekaczek este rezultatul unei lungi investigatii a procurorilor si a cauzat deja concedierea fostului director executiv Siemens, Klaus Kleinfeld si al fostului CEO, Heinrich von Pierer, care insa nu au fost pusi sub acuzare.

Investigatiile privind sistemul de mita organizata din cadrul diviziunii de telecomunicatii a Siemens, au fost extinse si la unitatile de transport si energie.

In urma acestui scandal, celui mai mare grup european de inginerie i-ar putea fi interzisa participarea la licitatii pentru anumite contracte din Statele Unite.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri