Acest lucru a avut loc intr-o perioada in care consumatorii sunt ceva mai prudenti in ceea ce priveste nivelul cheltuielilor, dat fiind situatia mondiala actuala.

"In ultimele doua luni, eMag a remarcat cresteri semnificative, de peste 100%, fata de perioada de vara la vanzarea de produse care pana de curand erau apanajul marilor retaileri din offline. Astfel, am crescut cu peste 100% la Televizoare LCD, Console pentru jocuri, sau telefoane mobile. Felul in care vor arata vanzarile in perioada Sarbatorilor este deja anuntat de cifrele inregistrate in primele zile ale lui noiembrie", afirma Radu Apostolescu (foto), fondator eMAG.

“Am observat in ultimul timp un trend crescator mai accentuat al vanzarilor online comparativ cu celelalte canale carora ne adresam, ceea ce ne face increzatori in aceasta varianta si in potentialul sau viitor. Este evident ca s-a intrat in faza de maturizare a acestui model de retail si sunt multi consumatori care il prefera datorita marii diversitati de produse, a livrarilor rapide in toata tara si a ofertelor competitive de pret”, a spus Mircea Ciucur, director general ElkoTech Romania, distribuitor Intel, Acer si al altor branduri globale.

In cadrul intalnirii din data de 28 octombrie 2008 dintre Sean Maloney, vicepresedinte Intel pentru vanzari si Marketing, a treia persoana in structura Intel, si Radu Apostolescu, primul si-a exprimat convingerea ca retailul online din Romania in general si eMAG in special vor reprezenta in anii urmatori varianta castigatoare in actualul proces galopant al modificarii obiceiurilor de consum. “Conditiile in care am desfasurat colaborarea pana acum reprezinta premise importante pentru drumul pe care il avem de parcurs mai departe”, a spus Maloney.

Citeste si:

Printre argumentele online-ului sunt evidente rapiditatea schimbului de informatii si interactivitatea intre utilizatori. Pentru a maximiza aceste resurse, eMAG a lansat saptamana trecuta serviciul eMAG.Live! prin care sunt centralizate si oferite structurat informatii provenite exclusiv de la utilizatori ai produselor.

In acest fel, un potential client poate lua o decizie de achizitie mult mai informata avand la indemana de la specificatii tehnice si alte informatii comerciale pana la experienta de utilizare a celor care au cumparat deja produsul. Mai mult, poate interactiona in timp real cu acestia si poate primi raspunsuri la intrebari foarte specifice.

"In ultima vreme a crescut increderea clientilor in magazinele online, unde eMAG are o pondere mare. Si nivelul de informatii oferit de magazinele online este unul foarte bun, iar serviciile s-au imbunatatit. Sustin acest model de business si cred ca are potential in continuare", a declarat Iulian Stanciu, Directorul General Asesoft Distrution Asesoft distribuie in Romania branduri ca Dell, Microsoft etc.