Yahoo este in ultima etapa a efortului sau de cautare a unui director executiv, iar decizia sa ar putea veni cel mai probabil saptamana viitoare, au declarat persoane apropiate companiei de Internet, scrie Wall Street Journal.

Printre candidatii luati inca in considerare se afla fostul director executiv de la Autodesk, companie constructoare de soft-uri folosite in inginerie. Ea se afla pe lista, a declarat o persoana apropiata situatiei, adaugand ca ea a impresionat directorii Yahoo.

Purtatorul de cuvant al Yahoo a refuzat sa comenteze, iar purtatorul de cuvant al Autodesk a declarat ca Bartz a calatorit in aceasta saptamana si nu a putut fi contactata pentru comentarii.

Inca este neclar daca Bartz a raspuns candidaturii sau daca este principalul candidat pentru aceasta pozitie. Persoanele familiare situatiei au declarat ca board-ul inclina catre o persoana din exteriorul companiei, dupa ce initial in luna noiembrie anuntase ca va renunta la angajarea unui executiv din exterior. Fostul director executiv al Vodafone, Arun Sarin, pe care conducerea Yahoo l-a luat in considerare, a fost retras din ocuparea postului, potrivit surselor.

Boardul companiei nu a facut inca o oferta si sunt putine sanse sa o faca pana la sfarsitul saptamanii, au declarat persoanele apropiate companiei. Yahoo spera sa anunte noul director executiv inainte de a raporta castigurile din al patrulea trimestru de la sfarsitul lunii, au declarat sursele. O data ce membrii board-ului accepta un candidat, acestia vor negocia contractul de angajare, ce poate dura cateva saptamani.

Alegerea lui Bartz ar putea indica faptul ca Yahoo cauta o persoana care anterior a condus o companie publica si care are experienta in Internet si publicitate. Daca board-ul opteaza pentru aceasta directie, compania ar putea fi nevoita sa caute un executiv cu experienta mai mare in produse, de care analistii si investitorii sustin ca Yahoo are nevoie pentru a concura mai bine cu Google si alti rivali.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Setari Cookie-uri