Dell iese la cumparaturi in piata serverelor, ingrijorata de mutarile IBM

Michael Dell, directorul executiv al companiei Dell, a declarat ca urmareste sa faca achizitii in piata serverelor si a altor servicii de date pentru companii, arii in care competitia dintre gigantii IT s-a intensificat in ultimele saptamani, scrie Wall Street Journal.
“Ne axam pe centre de date, servicii, soft-uri, servere si stocare. Acestea sunt posibile arii in care Dell isi va folosi capitalul pentru cresteri”, a declarat Dell. “Daca ne uitam la achizitiile pe care le-am facut in ultimii ani, se poate observa ca ne-am axat pe aceste arii”, a mai adaugat Dell, fara sa elaboreze posibilele achizitii.

De asemenea, Dell a mai declarat ca cererea globala pentru produsele companiei s-a stabilizat de la jumatetea lunii ianuarie, dupa caderea brusca inregistrata in septembrie anul trecut. “Cererea este destul de stabila de la saptamana la saptamana”, a declarat acesta. “Consumatorii abandoneaza panica si socul pentru un tipar stabil”, a mai declarat acesta.

Declaratiile lui Dell vin dupa stirile aparute legate de o posibila tranzactie intre IBM si Sun Microsystems. Dell este “ingrijorata” de aceasta stire din cauza faptului ca IBM si-ar putea intari pozitia de cel mai mare producator de servere pentru companii. De asemenea, Cisco Systems a anuntat saptamana trecuta ca va patrunde in acest segment.

Tot in aceasta saptamana, Dell a introdus o linie de noi sisteme de servere alaturi de soft-uri produse de companii importante pentru a gestiona fluxul de informatii. Aceasta mutare marcheaza schimbarea companiei de la furnizor de server-e catre sisteme de date mult mai complete.

Potrivit companiei de cercetare IDC, producatorul IBM are o cota de 31,4% in piata server-elor, urmata de Hewlett Packard, care este pe a doua pozitie, cu o cota de 29,5%. Dell este pe a treia pozitie cu 11,6%, in timp ce Sun este pe pozitia a patra cu 10,6%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri