Dendrinos a fost arestat marti in fata domiciliului sau din Pallini, o suburbie a Atenei, a afirmat aceeasi sursa, dupa cum arata NewsIn.

Anumiti inalti responsabili ai Siemens, dintre care doi au fost deja arestati provizoriu de o luna, sunt suspectati de dare de mita unor politicieni conservatori si socialisti pentru a castiga contracte cu operatorul grec de telecomunicatii OTE si pentru a asigura participarea Siemens la sistemul de securitate al Jocurilor Olimpice din Atena, in august 2004.

Justitia greaca a inculpat si unii membri ai familiei celui de-al doilea inalt responsabil al diviziei grecesti a Siemens, Christos Karavellas, momentan acesta fiind cautat de politie si se banuieste ca ar fi in Germania, informeaza AFP.

Seful diviziei grecesti a Siemens intre 1996 si 2007, Michalis Christophorakos, este de asemenea cautat, aflandu-se, conform avocatului acestuia, tot in Germania.

Opozitia socialista a acuzat guvernul grec ca a permis plecare acestor inalti responsabili in strainatate pentru a elimina efectele scandalului de coruptie, scrie AFP.

Cotidianul german Süddeutsche Zeitung a cifrat sumele oferite drept mita de divizia Siemens din Grecia la 100 milioane euro.