Cosmote Romania, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, a inregistrat in prima jumatate a anului venituri de 203,1 milioane de euro, mai mult cu 73,9% fata de prima jumatate a anului trecut.

Cosmote a inregistrat in cel de-al doilea trimestru al acestui an o cifra de afaceri de 105 milioane de euro, in crestere cu 65,1% fata de aceeasi perioada din 2008. Rezultatele din trimestrul al doilea sunt cu 7 milioane de euro in crestere fata de primul trimestru al acestui an.

Totodata, in lunile aprilie-iunie, compania a raportat un profit operational pozitiv de 22,8 milioane de euro, comparativ cu 5 milioane de euro in perioada similara a anului trecut.

Cresterea este sustinuta mai ales de majorarea numarului de clienti ai Cosmote la 6,3 milioane de persoane, in crestere cu 36,4% fata de primul semestru din 2008.

Cosmote Romania este singura companie din primii trei operatori de telefonie de pe piata locala care a inregistrat crestere in acest an.

Orange Romania, cel mai mare jucator, a obtinut in trimestrul al doilea venituri in scadere cu 16,7% fata de aceeasi perioada din 2008, iar Vodafone, numarul doi pe piata, a inregistrat o scadere cu 17,3% a cifrei de afaceri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Ce spune Chiritoiu despre posibila tranzactie Telekom-Orange