Vanzarile ar trebui sa ajunga in sase ani de la lansarea produsului la circa 27,7 milioane de lei, marja de profit fiind de circa 20%, potrivit prezentarii contractului incheiat cu Agentia Manageriala de Cercetare Stiintifica, Inovare si Transfer Tehnologic.

Sistemul va gestiona informatizat deseurile, adica toate activitatile de colectare, transport, tratare, valorificare si eliminare a acestora si va fi destinat companiilor interne si internationale.

Partenerii Siveco sunt Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Mediului - I.C.I.M. si Universitatea Politehnica din Bucuresti acestia contribuind cu 2,4 mil lei (55,5% din valoarea proiectului) la sistemul ce trebuie realizat pana in iunie 2011.

Produsul este realizat pentru Agentia Manageriala de Cercetare Stiintifica, Inovare si Transfer Tehnologic din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Potrivit planului de afaceri pentru prezentarea produsului, investitia de 4,3 milioane de lei a celor trei parteneri va fi amortizata in cinci ani, dupa cel de-al saselea an fiind inregistrat un profit de 5,5 milioane de lei in contextul in care vanzarile ar ajunge la circa 27,7 milioane de lei.

Pentru a atinge acest obiectiv, in sase ani, Siveco ar trebui sa vanda 42 de sisteme, pretul unui proiect fiind de 660.000 de lei.

Solutia reflecta costurile activitatilor de gestionare a deseurilor, ofera date referitoare la generarea si gestionarea deseurilor si permite centralizarea informatiilor despre organizatiile care colecteaza, transporta, valorifica, si/sau elimina deseuri precum.

Siveco Romania a avut in 2008 afaceri de 65 de milioane de euro, fata de 49,5 milioane de euro in 2007, insa profitul companiei a scazut de la 3,2 milioane de euro in urma cu doi ani la 2,5 milioane de euro in 2008.