In luna ianuarie Google a lansat propriul telefon cu sistem de operare Android, care a adus reactia imediata a rivalului Apple, ce a anuntat ca magazinul sau de aplicatii iTunes a depasit trei miliarde de aplicatii.

In prezent, absenta suportului Flash pentru telefoanele iPhone si acum pentru iPad a adus reactia critica a utilizatorilor din cauza spatiilor libere afisate pe majoritatea paginilor de internet, iar acestia o considera o lovitura data companiei Adobe ce produce acest instrument.

Astfel, Steve Jobs (foto) nu a ratat prilejul de a-si ataca rivalii. "Noi nu am intrat in segmentul cautarilor online. Acestia au patruns in segmentul telefoanelor mobile si nu fac nicio greseala pentru faptul ca vor sa depaseasca iPhone, insa nu ii vom lasa sa o faca", a declarat Jobs.

In momentul in care un angajat a pus o intrebare pe un subiect diferit, Jobs a declarat ca vrea sa revina la intrebarea anterioara si sa adauge un singur lucru: "Acesta (n.r. - Nexus One) nu este o amenintare, este o prostie (n.r. - it's bullshit)".

Dupa ce sala a fost cuprinsa de hohote de ras, Jobs si-a continuat atacul asupra celor de la Adobe, caracterizandu-i drept lenesi. "Acestia au potential de a face lucruri interesante insa refuza sa o faca. Nu fac nimic cu aceeasi apropiere cu care o face Apple. Apple nu suporta Flash doarece este foarte prost (n.r. - buggy)", a declarat Steve Jobs. "Daca un Mac se blocheaza este din cauza Flash. Nimeni nu va mai folosi Flash, lumea se va muta catre HTML5", a adaugat executivul.

Nu se stie daca platforma Flash va fi utilizata in terminalele iPad si iPhone, insa ar putea avea destul de mult de pierdut deoarece aceasta se afla in majoritatea aplicatiilor web. De asemenea, blogurile din industrie mai scriu ca reactie directorului executiv al Apple, Steve Jobs, ar putea fi rezultatul criticilor primite de noul terminal lansat in urma cu o saptamana.