Daca in urma cu doi ani online-ul aducea 1% din vanzarile realizate de cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, Orange Romania, Internetul a ajuns in prezent la o pondere de 5% in veniturile lunare ale companiei detinute de grupul France Telecom.
Comparativ, in alte tari in care opereaza Orange, online-ul reprezinta 10% din totalul vanzarilor realizate. In Romania, ponderea vanzarilor pe online a ajuns sa fie la 5% pe luna, in ultima perioada.

Care sunt motivele pentru care online-ul reprezinta o felie atat de mica? "Nu cred ca utilizatorii nostri nu cumpara online pentru ca le-ar fi frica de pericolele la care se expun. Oamenii au nevoi speciale, ei cauta pe Internet anumite produse sau servicii, iar totul tine de companii si de ce le ofera acestea clientilor", este de parere Thierry Millet (foto), CEO-ul Orange.

Totusi, este greu de anticipat momentul in care Orange Romania va ajunge la un nivel al vanzarilor online comparabil cu al altor tari in care grupul France Telecom opereaza.

Spre comparatie, in 2008, ponderea online-ului in totalul vanzarilor era de 1%. "Cand vom ajunge la 10%, nu pot sa ma pronunt", adauga Millet.

Desi piata telecom reflecta mediul economic actual, caracterizat in continuare de instabilitate, Orange se va concentra in continuare pe segmentarea utilizatorilor.

Dupa ce a lansat un serviciu de telefonie mobila dedicat femeilor, care se distribuie exclusiv printre reprezentantele Avon, Orange a iesit pe piata cu o cartela PrePay dedicata suporterilor fotbalului, primul produs fiind adresat suporterilor Dinamo Bucuresti, echipa pe care compania o sponsorizeaza din 2007.

Totodata, liderul pietei de telefonie mobile a semnat un parteneriat si cu Praktiker, clientii retelei de magazine de bricolaj primind cupoane pentru a face achizitii in magazinele Orange, in cazul in care valoarea cumparaturilor din magazinele Praktiker este mai mare de 200 de lei.

Compania va mai lansa oferte dedicate si altor segmente de utilizatori. "Mai multe detalii in acest sens nu pot oferi deocamdata", a precizat seful Orange.

Saptamana trecuta, Alcatel-Lucent, unul din principalii jucatori ai pietei mondiale de telecomunicatii, impreuna cu Orange au finalizat prima faza de teste privind tehnologia Long Term Evolution (LTE).

Desi Vodafone, al doilea jucator de pe piata locala de telefonie mobila, sustinea ca procesul de tranzitie catre noua tehnologie se va face in trei, patru ani, oficialul Orange nu a dorit sa comenteze acest subiect: "Este important, mai intai, sa vedem ce se intampla la nivel global."

Veniturile Orange Romania in primele noua luni ale anului trecut au cumulat 800 milioane euro, dintre care 269 milioane au fost obtinute in trimestrul al treilea.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri