In conformitate cu normele impuse de Uniunea Europeana, Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila de pe piata locala, lanseaza Data Traffic Control, un serviciu gratuit prin care clientii isi pot stabili anumite praguri pentru consumul de date in roaming in tarile UE si prin intermediul caruia sunt informati atunci cand se apropie de pragul ales.

De la 1 martie, clientii Orange pot opta pentru activarea serviciului Data Traffic Control.

Clientii care solicita activarea serviciului pot alege praguri de consum care variaza intre 12,5 MB (echivalentul a 50 euro, conform tarifelor standard in U. E.) si 50 MB. In plus, atunci cand ating 70% si respectiv 100% din acest prag, vor primi cate un mesaj scris de notificare, ce poate fi insotit de suspendarea serviciului de date mobile, in functie de optiunea clientului.

Serviciul Data Traffic Control este disponibil pentru toti clientii Orange, indiferent de oferta de roaming de date de care beneficiaza. Pentru a se bucura de tarife mai avantajoase cu pana la 93% pentru traficul de date in roaming in Uniunea Europeana, clientii Orange isi pot alege oricare dintre optiunile Travel Data.

Incepand cu 1 iulie, Orange va activa automat serviciul pentru toti clientii sai, in conformitate cu prevederile Uniunii Europene.

"Serviciul Data Traffic Control este conceput astfel incat sa le permita clientilor sa isi monitorizeze mai bine consumul de date in roaming", a declarat Irina Pana, wholesale, international & regulatory affairs manager Orange Romania.

Si clientii aflati in roaming ai celui de-al doilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, Vodafone Romania, beneficiaza de un control mai bun al costurilor pentru utilizarea serviciilor de date mobile.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si