Compania de Internet Google vrea sa cumpere ITA Software, un producator de programe dedicate informatiilor de calatorie folosite de companii ca Orbitz Worldwide si Microsoft, au declarat persoane apropiate situatiei, citate de Bloomberg.

ITA Software ar putea fi evaluata la aproximativ un miliard de dolari, au spus sursele, potrivit carora nu este sigur daca negocierile vor duce la incheierea unei tranzactii.

Google ar putea utiliza functiile ITA Software, care ajuta utilizatorii sa gaseasca informatii online pentru zboruri si cu ajutorul caruia ar putea sa concureze cu serviciul de cautare a informatiilor despre calatorii oferit de Microsoft. Companiile rivalizeaza pentru o cota in piata online de informatii despre calatorii, care anul trecut a generat vanzari de 88,4 miliarde dolari.

"Obiectivul Google este de a organiza industria informatiilor, iar ITA face acest lucru pentru segmenul calatoriilor", a declarat Henry Harteveldt, analist Forrester Research.

Google vrea sa intre in noi piete prin achizitii, desi detine cea mai mare cota in segmentul reclamelor atasate cautarilor. De la inceputul acestui an Google a incheiat sase achizitii.

Google Inc., ce detine cel mai populat motor de cautare pe Internet din lume, a afisat un profit sub estimari in primul trimestru, pe fondul costurilor suportate de companie cu extinderea pe noi piete. Profitul net a avansat cu 37% in primul trimestru, la 1,96 miliarde dolari, sau 6,06 dolari/actiune, de la 1,42 miliarde dolari, sau 4,49 dolari/actiune in aceeasi perioada a anului trecut.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si