Cererea de mutare catre un alt sistem de operare a inceput in ianuarie, dupa ce operatiunile Google din China au fost atacate informatic. Mutarea poate insemna renuntarea la folosirea sistemului de operare de catre Google, care are peste 10.000 de angajati la nivel international.

“Multi angajati au renuntat la Windows, majoritatea pentru sistemul de operare Mac, ca urmare a atacurilor din China”, a declarat un angajat al companiei.

Noii angajati vor avea de ales intre computere Mac de la Apple si cele care utilizeaza sistemul de operare Linux.

La inceputul lunii ianuarie, noilor angajati le era permis sa instaleze Windows doar pe laptop-uri, insa nu si pe desktop-uri.

Windows este cunoscut pentru vulnerabilitatea in fata atacurilor de tip hacking si mult mai sensibil la virusi decat alte sisteme de operare. Windows este principala tinta pentru infractiuni cibernetice, avand in vedere numarul mare de atacuri care au fost inregistrate de-a lungul timpului.

In afara de faptul ca renuntarea la Windows reprezinta o politica a companiei, angajatii s-au aratat ingrijorati de securitate in urma atacurilor din China. “Mai ales dupa cazul din China, mai multi angajati folosesc Mac pentru securitate”, a declarat un angajat al gigantului online citat de FT.

De asemenea, Google face eforturi pentru a implementa propriile produse, inclusiv sistemul de operare Chrome, care va concura cu Windows.

In timp ce Google este lider in segmentul cautarilor online, Windows de la Microsoft ramane cel mai popular sistem de operare din lume, diferitele versiuni fiind prezente in peste 80% dintre computere, potrivit companiei de cercetare Net Applications.