Companii de telefonie mobila ca Vodafone si Telefonica au pierdut procesul la instanta suprema de judecata din Uniunea Europeana privind legislatia care forteaza companiile sa reduca taxarea apelurilor telefonice internationale.

Autoritatile europene au dreptul de a impune limite pentru preturile percepute de operatorii de telefonie mobila la apelurile de tip roaming pentru o functionare omogena in piata, a anuntat Curtea Europeana de Justitie din Luxemburg.

Legislatia a fost proportionata chiar daca ar putea avea consecinte negative pentru anumiti operatori telecom deoarece a fost demarata pentru a proteja consumatorii si limitata pe o perioada de timp fixa.

Companii ca T-Mobile si Orange au contestat legea europeana care acopera ratele apelurilor pe care consumatorii le fac in afara tarii. Legea adoptata in iunie 2007 reduce veniturile anuale provenite din taxele de roaming, care acumuleaza 10,2 miliarde dolari in 2006, potrivit Uniunii Europene

Legile Uniunii Europene au stabilit un pret de 49 eurocenti pe minut pentru apelurile inafara tarii si 24 eurocenti pentru primirea apelurilor. Taxele au scazut de atunci, iar o legislatie suplimentara a fost adoptata in urma cu un an pentru mesajele text si transferul de date.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Orange si Vodafone, amendate cu 180.000 lei de ANCOM