Actiunile Nokia scad in prima zi de mandat a noului CEO

Actiunile Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile la nivel mondial, au scazut cu 4,9% pana la 7,48 euro pe unitate la bursa de la Helsinki, in prima zi de mandat a lui Stephen Elop, noul director general al companiei finlandeze, ca urmare a zvonurilor ca dispozitivul smartphone N8 va fi lansat cu intarziere de cateva saptamani, scrie Bloomberg.

Produsul reprezinta unul dintre cele mai recente eforturi ale Nokia de a reveni pe piata smartphone-urilor, un segment predominat de iPhone si terminalele Android.

Chiar daca unele site-uri specializate au scris ca produsul va fi lansat mai tarziu decat era planificat, un purtator de cuvant al Nokia a precizat ca telefonul va fi disponibil la finalul lunii, asa cum era estimat.

Nokia detine aproximativ 37,4% din piata de terminale smartphone, ca urmare a competitiei cu Apple si telefoanele Android care au redus cota de piata a companiei de la 45% in urma cu un an.

Stephen Elop, fostul sef al diviziei de business a Microsoft, a fost numit la conducerea Nokia in urma cu doua saptamani, principalul obiectiv al acestuia fiind consolidarea pozitiei companiei pe piata smartphone.

Grupul finlandez nu a reusit sa scoata pe piata din anul 2006 un model smartphone de top cu succes la public, dupa emblematicul N95, si a pierdut pozitia de lider pe segmentul de top al pietei smartphone in favoarea Apple.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri