Actiunile Adobe Systems, cel mai mare producator de soft-uri pentru design grafic la nivel mondial, au crescut cu 12% dupa ce cotidianul american The New York Times a scris ca Microsoft, cea mai mare companie de software din lume, ar putea colabora mai mult cu Adobe in urmatoarea perioada sau chiar ar putea sa o cumpere, scrie Bloomberg.
Pretul unei actiuni Adobe a ajuns la 20,70 de euro (28,80 de dolari) pe piata de Frankfurt, in timp ce pe Nasdaq o actiune Adobe costa joi 28,69 de dolari, mai mult cu 2,69 de dolari fata de ziua precedenta.

Sefii celor doua companii s-au intalnit recent, dar nu au dorit sa comenteze informatiile aparute in presa.

Daca ar cumpara Adobe, Microsoft ar dispune de popularul software Flash si de asemenea de mai multe caracteristici pentru dispozitive mobile, in contextul in care producatorul va lansa in curand sistemul de operare Windows Phone 7, prin care incearca sa opreasca din avantul iPhone si al telefoanelor bazate pe sistemul Android dezvolat de Google.

Insa o astfel de tranzactie nu ar fi tocmai usor de incheiat avand in vedere valoarea de piata de 15,1 miliarde de dolari a Adobe si totodata legile antitrust, afirma analistii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri