Sistemul va fi implementat in cadrul unui proiect care se va derula in perioada februarie 2011-februarie 2013.

"Acesta este cel de-al treilea beneficiar al solutiei eCustoms de la Siveco Romania, dupa Autoritatea Nationala a Vamilor din Romania si Autoritatea Vamala din Turcia", se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

"Solutia software pe care o vom implementa va permite gestionarea computerizata, in timp real, a tuturor tranzitelor vamale de la intrare pana la iesire. Implementarea se va finaliza in 24 de luni si va armoniza sistemul vamal macedonean cu cel al Uniunii Europene", a declarat Dan Tuhar, director eCustoms Line of Business in cadrul companiei.

Citeste si:

Siveco Romania a fost infiintata in anul 1992 si se numara printre cei mai importanti integratori de sisteme IT si dezvoltatori de aplicatii software de pe piata locala.

Actionarii Siveco Romania sunt compania Siveco Netherlands, cu 42,2% din actiuni, PEF V Information Technolagy (Luxemburg) - 22,5%, Intel Capital (Cayman) Corporation (Insulele Cayman) - 10%, Irina Socol - 10,98%, Mihail Radasanu - 7,62%, Siveco Romania - 3,75%, Gabriel Ilia - 2,68%, Daniela Bichir - 0,14% si Ecaterina Crusti - 0,14%.

Anul trecut, compania a inregistrat afaceri de 259 milioane lei, in crestere cu 20% fata de 2009.