Operatorul telecom RCS&RDS a achizitionat o noua tehnologie Cisco in urma careia compania va reduce gradul de incarcare al retelei cu pana la 50%, ceea ce permite companiei sa livreze servicii pe acceasi infrastructura unui numar mult mai mare de clienti, conform reprezentantilor RCS&RDS.
RCS&RDS a instalat recent echipamentul CRS-3 (Carrier Routing System), unul dintre cele mai performante si avansate routere din portofoliul Cisco. Operatorul telecom a facut aceasta investitie pentru a accelera extinderea si dezvoltarea retelei sale IP si pentru a asigura stabilitatea serviciilor Digi (Internet, TV, voce fixa si mobila, date mobile).

Proiectul in cadrul caruia s-a instalat echipamentul Cisco este printre primele de acest tip din Europa, fiind, conform oficialilor RCS&RDS, unicul in Romania.

Noua platforma folosita pentru dezvoltarea retelei RCS & RDS, face posibila mentinerea si extinderea serviciilor de acces la internet cu viteze de pana la 100 Mbps, in contextul cresterii cerintelor de largime de banda ale aplicatiilor online si faciliteaza de asemenea livrarea serviciilor de voce fixa si mobila, televiziune digitala si IPTV si de Internet mobil.

Cisco CRS-3 este de 3 ori mai performant fata de modelul anterior, ajungand la o capacitate maximă de 322 terabiti pe secunda (Tbps).

Noul router permite spre exemplu ca intreaga colectie de carti a Bibliotecii Congresului din Washington sa fie descarcata in aproape o secunda, sau ca toate filmele create vreodata sa fie descarcate in mai putin de 4 minute.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri