Miliardarul american Warren Buffet a obtinut un profit de 3,7 miliarde de dolari din investitia de cinci miliarde de dolari in actiuni ale grupului Goldman Sachs, derulata la sfarsitul anului 2008, momentul de varf al crizei financiare, potrivit Bloomberg.

Goldman Sachs a anuntat ca va plati 5,65 miliarde de dolari pentru a rascumpara actiuni preferentiale vandute la finele anului 2008 grupului de investitii Berkshire, condus de Buffet. Pretul include investitia initiala si un bonus de 10%, respectiv dividendele pentru primul trimestru al anului in curs, scrie Mediafax.

Berkshire detine si drepturi de a cumpara actiuni Goldman de cinci miliarde de dolari la pretul de 115 dolari. Aceste titluri au generat un profit pe hartie de peste 1,9 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

Buffet a investit la Goldman Sachs dupa prabusirea bancii de investitii Lehman Brothers, eveniment care a declansat criza financiara mondiala.

Potrivit intelegerii, Berkshire a incasat anual 500 de milioane de dolari din dividende pentru investitia de cinci miliarde de dolari. Actiunile Goldman Sachs au inchis vineri la aproape 160 de dolari, fata de 84,39 dolari la finele anului 2008.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Previziune scandaloasa: Bitcoin va fi "aruncata la lupi" in 2018