Presiunile inflationiste s-au intensificat semnificativ, fiind de asteptat noi masuri de inasprire a politicii monetare a Bancii Centrale Europene (BCE), a declarat, Axel Weber, membru al consiliului de conducere al BCE si sef al Bundesbank, citat de Bloomberg, informeaza Mediafax.
BCE a majorat in aprilie dobanda de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, la 1,25%, pentru a contracara presiunile de crestere a preturilor, a spus el.

"Vedem o intensificare semnificativa a presiunilor inflationiste. Consideram, inca, ca actuala dobanda este expansiva si sustine cresterea economica", a adaugat Weber.

BCE echilibreaza necesitatea unor politici mai restrictive in state ca Germania, unde activitate economica este in crestere, cu riscul ca dobanzile mai mari sa agraveze criza datoriilor suverane de la periferia zonei euro.

Inflatia in zona euro, de 2,7% in martie, fata de 2,5% in februarie, reprezinta o iesire clara din definitia BCE privind stabilitatea preturilor, a spus Weber.

"Daca presiunea asupra preturilor continua la nivel mondial, si au fost putine semne in timpul discutiilor la FMI ca aceasta situatie se va schimba pe parcursul anului, trebuie sa ne asteptam la o continuare a normalizarii politicii monetare in functie de perspectiva preturilor", considera oficialul BCE.

Inflatia s-a situat in martie peste tinta de 2% a BCE pentru a patra luna consecutiv, situatie care se poate reflecta in cereri pentru cresteri salariale odata cu stabilizarea situatiei economice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri