Catalogandu-l pe Brown drept o persoana "care neaga deficitul", Cameron a afirmat ca performantele premierului anterior arata ca nu este omul potrivit pentru sefia FMI, scrie Mediafax.

In presa britanica au aparut zvonuri ca Gordon Brown ar putea fi un posibil succesor al lui Dominique Strauss-Kahn in postul de director executiv al Fondului Monetar International, daca francezul va decide sa candideze la presedintie anul viitor.

Cameron a adaugat ca ascensiunea Indiei si Chinei demonstreaza ca este timpul ca FMI sa priveasca dincolo de Europa. La conducerea FMI s-a aflat intotdeauna un european, in timp ce Banca Mondiala este condusa in mod traditional de un american.

Citeste si:

"Ar putea fi timpul sa avem un candidat din alta parte a lumii, care si-ar consolida astfel statutul la nivel mondial. Nu mi se pare ca o persoana care nu credea ca avem o problema cu datoriile in Marea Britanie, cand este atat de evident ca avem, este cel mai potrivit candidat care sa decida daca alte tari din intreaga lume u probleme cu datoria si deficitul", a spus Cameron la BBC Radio 4.

Brown a fost ministru de finante in Mare Britanie timp de un deceniu, pana in 2007, apoi a ocupat pozitia de prim-ministru pana in luna mai a anului trecut, cand Partidul Laburist a pierdut alegerile.

Coalitia care il sprijina pe Cameron a atacat Laburistii pentru ca au permis umflarea deficitului bugetar la peste 10% din PIB. Guvernul instalat anul trecut la Londra a introdus taieri puternice de cheltuieli si a crescut unele taxe pentru a restabiliza balanta fiscala