Averea directorului OTP, Sándor Csányi, a urcat cu 29% anul trecut, la 155 miliarde forinti (584 milioane euro), iar acesta a devenit cel mai bogat om din Ungaria, depasindu-l pe seful companiei TriGranit, Sándor Demján, a carui avere a scazut cu 7%, la 140 miliarde forinti (528 milioane euro), informeaza Mediafax.
Topul celor mai bogati 100 de oameni din Ungaria a fost condus anul trecut de Demján, cu 150 miliarde de forinti, in timp ce Csányi a ocupat pozitia a doua, cu 120 miliarde de forinti, potrivit clasamentului intocmit de cotidianul local Napi Gazdaság si citat de Portfolio.

Atat OTP, cat si dezvoltatorul imobiliar TriGranit deruleaza afaceri in Romania.

Averea celor mai bogate 100 de persoane din Ungaria a crescut cu 12% anul trecut, la 2.116 miliarde de forinti (opt miliarde de euro).

Pe pozitia a treia s-a situat Gábor Várszegi, cu afaceri in sectorul de retail, a carui avere a urcat de la 100 de miliarde de forinti la 120 miliarde de forinti (452 milioane de euro).

Numarul persoanelor nou-intrate in top (11) a fost anul trecut cel mai ridicat de la lansarea clasamentului, in urma cu zece ani. Trei dintre acestia au debutat direct in top 20, noteaza Portfolio.

Averea a 18 persoane din top 100 a scazut anul trecut, iar 47 au inregistrat o evolutie pozitiva.

In timp ce in urma cu noua ani averea insumata a celor mai bogati 100 de unguri reprezenta 5% din PIB, anul trecut a ajuns la 7% din PIB. In Statele Unite, averea celor mai bogati 100 de americani reprezinta 10% din PIB.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri