Topul celor mai bogati 100 de oameni din Ungaria a fost condus anul trecut de Demján, cu 150 miliarde de forinti, in timp ce Csányi a ocupat pozitia a doua, cu 120 miliarde de forinti, potrivit clasamentului intocmit de cotidianul local Napi Gazdaság si citat de Portfolio.

Atat OTP, cat si dezvoltatorul imobiliar TriGranit deruleaza afaceri in Romania.

Averea celor mai bogate 100 de persoane din Ungaria a crescut cu 12% anul trecut, la 2.116 miliarde de forinti (opt miliarde de euro).

Pe pozitia a treia s-a situat Gábor Várszegi, cu afaceri in sectorul de retail, a carui avere a urcat de la 100 de miliarde de forinti la 120 miliarde de forinti (452 milioane de euro).

Citeste si:

Numarul persoanelor nou-intrate in top (11) a fost anul trecut cel mai ridicat de la lansarea clasamentului, in urma cu zece ani. Trei dintre acestia au debutat direct in top 20, noteaza Portfolio.

Averea a 18 persoane din top 100 a scazut anul trecut, iar 47 au inregistrat o evolutie pozitiva.

In timp ce in urma cu noua ani averea insumata a celor mai bogati 100 de unguri reprezenta 5% din PIB, anul trecut a ajuns la 7% din PIB. In Statele Unite, averea celor mai bogati 100 de americani reprezinta 10% din PIB.