Lagarde a spus ca este improbabil ca tarile din zona euro sa recurga la Mecanismul European pentru Stabilizare Financiara, care foloseste fonduri obtinute pe pietele financiare. In schimb, Grecia va putea obtine sprijin prin imprumuturi bilaterale si de la Fondul Monetar International, informeaza Mediafax.

"In prezent, ne gandim sa extindem aceste imprumuturi, daca va fi necesar. Exclud insa restructurarea, nici nu se pune problema", a afirmat Lagarde intr-un interviu pentru televiziunea BBC.

Ministrii de Finante din zona euro se vor reuni la Bruxelles pe 16 mai, pentru a discuta suplimentarea programului de sustinere a Greciei, de 110 miliarde de euro, aprobat in urma cu un an, a declarat joi seful Eurogroup, Jean-Claude Trichet.

Randamentul obligatiunilor elene pe termen de zece ani a crescut de peste doua ori de la aprobarea programului, in urma cu un an, la 15,6%, complicand capacitatea Greciei de a vinde obligatiuni.

Ministrul britanic de Finante, George Osborne, a declarat in aceeasi emisiune ca Marea Britanie ar trebui sa se abtina sa sustina Grecia.

Citeste si:

"Nu cred ca Marea Britanie ar trebui sa se implice, intrucat nu am participat nici la programul initial, care a fost al zonei euro", a spus Osborne.

Politicienii europeni incearca sa convinga investitorii ca cele 256 de miliarde de euro aprobate in total Greciei, Irlandei si Portugaliei vor fi suficiente pentru a opri criza datoriilor si a preveni prima restructurare a datoriilor din zona euro.