Companiile cu cele mai mari pierderi din SUA

Gigantii imobiliari Freddie Mac and Fannie Mae, nationalizati de statul american in perioada de varf a crizei financiare, au avut anul trecut cele mai mai mari pierderi dintre companiile din SUA, de cate 14 miliarde de dolari fiecare, potrivit revistei americane Fortune, citata de CNN.

Pierderile au fost generate de constituirea de provizioane pentru credite ipotecare neperformante, scrie Mediafax.

Pe pozitia a treia in randul marilor companii americane cu rezultate financiare negative se situeaza Sprint Nextel, furnizor de servicii de telecomunicatii, cu o pierdere de 3,5 miliarde de dolari, potrivit topului Fortune 500.

Sprint Nextel este urmata de compania de utilitati Energy Future Holding, cu un rezultat negativ de 2,8 miliarde de dolari si Bank of America cu pierderi de 2,8 miliarde de dolari.

Top 10 este completat de operatorul de tipografii AbitibiBowater (-1,9 miliarde de dolari), MGM Resorts International (-1,4 miliarde de dolari), cu afaceri in domeniul cazinourilor, compania petroliera Williams (-1,1 miliarde de dolari), compania de constructii PulteGroup (-1,1 miliarde de dolari) si producatorul de medicamente Boston Scientific (-1,1 miliarde de dolari).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri