Banca va trece testele derulate de Autoritatea Bancara Europeana daca pragul minim al capitalului de rang intai va fi de 7% din activele ponderate la risc, a afirmat sursa citata, scrie Mediafax.

Reprezentantii celei mai mari banci germane au refuzat sa comenteze informatiile, insa directorul general Josef Ackermann a declarat, separat, ca institutia de credit va face tot posibilul sa evite o recapitalizare fortata.

Ackermann a afirmat ca Deutsche Bank are destule fonduri proprii pentru a face fata unei crize si a adaugat ca acceptarea pierderilor pe datorii de stat, combinata cu insistentele liderilor europeni de a recapitaliza bancile, ar putea conduce la o criza a creditelor in economia reala.

Autoritatea Bancara Europeana va efectua un "test fulger" al capitalului bancilor pe baza datelor financiare de la sfarsitul lunii iunie, folosind o "nota de trecere" de 7%.

Autoritatile europene vor cere bancilor sa acumuleze rezerve de capital substantial mai mari pentru a rezista eventualelor socuri cauzate de criza datoriilor de stat din zona euro si de incetinirea cresterii economice.

Citeste si:

Ackermann, cel mai cunoscut bancher german, se indoieste ca o recapitalizare generalizata a bancilor europene, masura luata in calcul de liderii politici din Germania si Franta, ar contribui cu ceva la rezolvarea crizei datoriilor de stat.

"Nu pozitia de capital este problema, ci faptul ca datoria de stat si-a pierdut statutul de clasa de active lipsita de risc. Cheia este in mana guvernelor, care trebuie sa restaureze increderea in soliditatea finantelor publice", a aratat el.

Seful Deutsche Bank a adaugat ca trebuie asigurat accesul bancilor la finantare pe termen lung de pe piete.

"In prezent, asta este aproape imposibil pentru orice banca", a spus el.

Detusche Bank a inregistrat pierderi de 400 milioane euro in acest an pe datoria de stat a Greciei.