Divergentele privind solutiile crizei datoriilor continua!

Cancelarul german Angela Merkel si premierul britanic David Cameron au exprimat vineri opinii diferite despre solutiile de rezolvare a crizei datoriilor din zona euro si au recunoscut ca nu au reusit sa rezolve divergentele referitoare la introducerea unei taxe pe tranzactiile financiare.

Cameron a declarat intr-o conferinta de presa la Berlin ca uniunea monetara are nevoie de "un scut" credibil si ar trebui sa se foloseasca de toate institutiile pentru combaterea crizei, informeaza Mediafax.

"Toate institutiile din zona euro trebuie sa sustina moneda unica", a afirmat Cameron, adaugand ca are incredere in angajamentul Germaniei de a proteja euro.

Liderul britanic a adaugat ca nu subestimeaza angajamentul Germaniei, dar si al celorlalte tari din zona euro pentru asigurarea succesului euro.

Merkel a afirmat in schimb ca este in favoarea unei abordari "pas cu pas".

"Britanicii cer sa folosim resurse mari pentru recastigarea credibilitatii zonei euro. Dar trebuie sa avem grija sa nu pretindem ca dispunem de puteri pe care nu le avem, pentru ca pietele isi vor da seama foarte repede", a afirmat liderul german.

In privinta taxei pe tranzactiile financiare, Merkel a spus ca nu au avut loc progrese pentru depasirea divergentelor legate de introducerea acesteia in Europa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri