Banca de investitii Morgan Stanley, amendata cu 19 milioane de dolari

Bursa de valori de la New York a amendat cu 19 milioane de dolari banca de investitii Morgan Stanley si a acuzat-o de incalcarea unor reguli de supraveghere si derulare a activitatilor sale, transmite Mediafax. Valorea amenzii include 13 milioane de dolari impusi in urma descoperirii a "numeroase deficiente tehnologice, operationale si de supraveghere" la unele dintre operatiunile derulate de Morgan Stanley, in perioada februarie 2002-septembrie 2004.

Printre aceste deficiente se numara insuficienta supraveghere a activitatilor zilnice de pe piata, inaintarea unor rapoarte incomplete catre bursa si incorecta gestionare a nu mai putin de 156.000 de conturi. Celelalte sase milioane de dolari corespund lipsei de promptitudine a bancii in supravegherea unui angajat si al unui broker, care si-au insusit 56 de milioane de dolari din fondurile investitorilor.

Morgan Stanley nu a recunoscut, dar nici nu a negat rezultatele cercetarilor bursei, dar a acceptat amenda de 13 milioane de dolari. Purtatorul de cuvant al Bursei de la New York, Scott Peterson, a aratat ca aceasta amenda este cea mai mare din istoria institutiei.

Anterior, cea mai substantiala amenda a fost de 2,5 milioane de dolari, aplicata firmei de investitii Drexel Burnham Lambert, in anul 1992.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri