Grupul financiar elvetian Union Bank of Switzerland (UBS AG) a anuntat, marti, achizitionarea companiei braziliene de servicii financiare Banco Pactual SA cu 2,6 miliarde dolari (2,04 miliarde euro), ca parte a efortului de extindere pe pietele emergente, informeaza Rompres.
       
Cea mai mare banca elvetiana a informat ca va achita un miliard dolari (780 milioane euro), intr-o prima transa, pentru ca urmatoarele transe sa fie platite in cinci ani, in functie de performantele financiare.
       
"Brazilia dispune de o piata financiara cu cele mai rapide cresteri din lume, de aceea aceasta reprezinta o zona cheie pentru UBS", a declarat directorul executiv Peter Wuffli. Pactual are active in valoare de 18,6 miliarde dolari.
       
Achizitia vine la o luna dupa ce banca elvetiana a anuntat ca va cumpara reteaua sucursalei private din Statele Unite, Piper Jaffray, pentru 500 milioane dolari.
       
Anul trecut, grupul financiar elvetian a vandut divizia SBC Wealth Management catre rivalul elvetian Julius Baer Holding AG, intr-o tranzactie evaluata la 5,6 miliarde franci elvetieni (2,5 miliarde lire sterline).
       
Actiunile UBS au scazut cu 0,2 procente, ajungand la 150,30 franci elvetieni (122,70 dolari sau 96,34 euro), marti, la Bursa din Zurich.

Mai multe articole din sectiunea International »