Produsul Intern Brut al Germaniei, cea mai mare economie din Europa, a scazut cu 0,6% in trimestrul al patrulea al anului trecut fata de cel anterior, evolutie mai slaba decat anticipau analistii, pe fondul declinului exporturilor, transmite Bloomberg.
In trimestrul al treilea, economia germana a crescut cu 0,2% fata de perioada aprilie-iunie, noteaza Mediafax.

Media estimarilor economistilor contactati de Bloomberg indica o scadere de 0,5% a PIB pentru Germania in ultimele trei luni ale anului.

Produsul Intern Brut al Frantei a scazut in trimestrul al patrulea din 2012 cu 0,3% fata de perioada iulie-septembrie, in timp ce analistii anticipau un declin de 0,1%. Raportat la perioada corespunzatoare a anului anterior, economia franceza s-a contractat de asemenea cu 0,3%.

Raportat la perioada corespunzatoare a anului anterior, PIB-ul Germaniei a crescut cu 0,4% ca serie ajustata la numarul de zile lucratoare, potrivit datelor prezentate joi de Biroul Federal de Statistica de la Wiesbaden.

Banca centrala a Germaniei si-a revizuit in decembrie in sens negativ prognoza de crestere economica pentru acest an, la 0,4%, acuzand efectele crizei datoriilor de stat, care au provocat o noua runda de recesiune in zona euro.

Pe de alta parte, Germania da deja semne de revenire, indicii privind increderea mediului de afaceri si a investtiorilor afisand cresteri peste estimarile analistilor in ianuarie, in timp ce somajul a scazut.

"Scaderea din trimestrul al patrulea a fost cauzata in principal de incertitudinea acuta provocata de criza datoriilor, insa chiar si acest rezultat mai negativ decat ne asteptam nu este dramatic. Aceasta incertitudine dispare mai repede decat ne-am fi asteptat. Primul trimestru ar putea aduce o surpriza pozitiva", comenteaza pentru Bloomberg Ulrike Rondorf, economist la Commerzbank.

Moneda euro s-a depreciat usor dupa aparitia datelor privind PIB-ul Germaniei, fiind tranzactionata la 1,3395 dolari la ora 8:17 la Frankfurt.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri