Explozia de la fabrica de ingrasaminte din orasul West, in statul american Texas, a provocat un cutremur cu magnitudinea de 2,1, potrivit institutului american de geofizica USGS, relateaza NBC 5, in pagina electronica.
Magnitudinea este "in mod substantial mai mica decat amploarea reala a evenimentului" deoarece magnitudinea masoara doar miscarea telurica, nu unda aeriana, a explicat USGS pe site-ul sau de Internet, scrie Mediafax.

O "explozie foarte puternica" s-a produs miercuri seara la o fabrica de ingrasaminte din orasul Waco in urma unui incendiu. Surse au declarat pentru NBC 5 ca explozia s-a produs in timp ce pompierii se aflau la fata locului pentru a stinge un incendiu, declansat la scurt timp dupa ora 19.00 (03.00 ora Romaniei).

Primarul orasului West, Tommy Muska, el insusi pompier, a descris explozia ca fiind atat de puternica, incat "i-a zburat palaria" si oglinda masinii. "Am simtit-o inainte de a o auzi", a declarat el.

Un reprezentant al departamentului pentru siguranta publica din Texas, D.L. Wilson, a confirmat ca exista victime dar a refuzat sa precizeze numarul lor. "Nu va pot da un numar", a declarat el in cadrul unei conferinte de presa.

Peste 100 de persoane au fost ranite, a declarat Wilson.

Fabrica inc ardea la ora 22.00 (06.00 ora Romaniei), dar Muska a declarat in cadrul conferintei de presa de la ora 23.00 (07.00 ora Romaniei) ca incendiul pare sa fie sub control.

El a declarat ca temerile privind o a doua explozie s-au diminuat, dar ca locuitorii din proximitate sunt evacuati. Persoanele care locuiesc la nord de fabrica sunt rugate sa stea in casa din cauza ingrijorarilor privind calitatea aerului.

Echipele de interventie merg din usa in usa pentru a cauta supravietuitori, a declarat Wilson.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri