Un absolvent al Universitatii Yale din Statele Unite, care s-a pensionat in luna iunie, dupa ce a lucrat ca manager al unui important fond financiar american, a oferit acestei universitati de elita suma de 250 milioane de dolari, cea mai mare donatie din istoria sa de 312 ani, informeaza Reuters.

Universitatea Yale a anuntat ca, dupa aceasta donatie generoasa primita de la Charles Johnson, fostul director al fondului Franklin Resources Inc., mai are nevoie doar de 80 milioane de dolari pentru a incepe lucrarile de construire a doua noi cladiri rezidentiale, in care viitorii studenti ai universitatii vor locui si vor manca, scrie Mediafax.

Prin acele doua noi constructii, numarul studentilor de la Yale va creste cu circa 15% si va ajunge la peste 6.000, au anuntat reprezentantii acestei institutii de invatamant superior din New Heaven din statul Connecticut.

Charles Johnson, care a absolvit cursurile de la Yale in 1954, s-a retras din functia de presedinte al fondului Franklin Resources Inc., o companie care opereaza investitii in valoare totala de 817,3 miliarde de dolari.

Informatia despre aceasta donatie generoasa vine intr-o perioada in care universitatea rivala, Harvard, din localitatea Cambridge din statul Massachusetts, a lansat o campanie de strangere de fonduri cu scopul de a obtine donatii in valoare de 6,5 miliarde de dolari pentru a finanta o serie de noi initiative.

Citeste si:
Reduceri in toate magazinele Kaufland din Romania
Kaufland: Donatie de un...

Sursa foto: www.yale.edu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Antreprenorul roman care a donat pentru salvarea Bailor Herculane