Premierul belgian, Elio di Rupo, l-a concediat pe directorul companiei de telecomunicatii Belgacom, la care statul detine pachetul majoritar de actiuni, din cauza criticilor repetate si vehemente ale acestuia la adresa guvernului.

Premierul belgian l-a convocat vineri pe seful Belgacom, Didier Bellens, in biroul sau si l-a concediat, scrie cotidianul Wall Street Journal, citat de Mediafax.

"Iesirile repetate au afectat increderea statului in Bellens. Guvernul federal ii revoca mandatul", a spus di Rupo.
Bellens nu va primi un pachet financiar pentru plecarea din companie, a adaugat premierul.

Belgia a limitat in septembrie salariile directorilor din companiile de stat la 290.000 de euro pe an, insa Belgacom ar putea avea oarecare flexibilitate in stabilirea remuneratiei unui nou sef, intrucat guvernul are o participatie de 53,5%. Bellens, aflat la conducerea companiei din 2003, avea mandat pana in 2015, iar anul trecut a castigat 2,14 milioane de euro, inclusiv bonusuri si alte beneficii.

De-a lungul anilor, Bellens a lansat mai multe atacuri la adresa guvernului belgian. Concedierea sa vine dupa ce a intrebat in cadrul unui dejun organizat la un club de afaceri "Cine este cel mai rau actionar?. Raspunsul l-a dat tot seful Belgacom: "Statul belgian".
Bellens l-a criticat direct si pe premier.

Citeste si:
Ministrul ceh de Finanţe cere amânarea ratelor bancare 6 luni
Ministrul ceh de Finanţe vrea...

"Cand se apropie sfarsitul anului, premierul se comporta ca fiul meu inaintea Craciunului. Intreaba: «Cat de mare va fi dividendul anul acesta?»", a declarat el.

Atributiile directorului general al Belgacom au fost preluate de presedintele companiei, Stefaan De Clerck, si de directorul financiar, Ray Stewart, pana la gasirea unui candidat care sa fie acceptat de guvern.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »



Citește și
Donald Trump: SUA nu vor plăti pentru protecţia prinţului Harry şi a soţiei sale
Setari Cookie-uri