Edward Snowden, care se afla la originea unor dezvaluiri despre programele de supraveghere ale Agentiei Nationale pentru Securitate (NSA), a apreciat joi ca nu va putea sa se intoarca in Statele Unite atata timp cat legea in baza careia poate fi inculpat nu va suferi modificari, relateaza AFP, citat de Mediafax.

"Intoarcerea in Statele Unite ar fi, in opinia mea, cea mai buna solutie (...), dar, din pacate, aceasta este imposibil din cauza legilor actuale privind protejarea avertizorilor de integritate, care nu-i apara pe subcontractantii din domeniul securitatii nationale, ca mine", a scris tanarul, refugiat in Rusia, raspunzand unor intrebari adresate pe site-ul freesnowden.is.

Edward Snowden este inclupat pentru spionaj si furt de documente apartinand statului.

"Legea veche de o suta de ani care a permis inculparea mea (...) nu te lasa sa aperi in numele interesului public", a scris el, raspunzand unei intrebari puse de un jurnalist pe Twitter. "Este foarte iritant, deoarece aceasta nu ofera nicio sansa de a avea parte de un proces echitabil si nicio modalitate ca eu sa revin pentru a ma apara in fata unui juriu", a mai afirmat el.

"Probabil ca atunci cand Congresul va pune capat programelor descrise drept ilegale de Comisia PCLOB, alesii vor modifica si legea privind protejarea avertizorilor de integritate si vor pune in aplicare un mecanism pentru ca toti americanii sa poata beneficia de un proces echitabil, oricare ar fi angajatorii lor", a scris el, referindu-se la raportul publicat joi de comisie independenta.

Secretarul american al Justitiei, Eric Holder, a anuntat pentru postul MSNBC, joi, ca el se opune gratierii lui Edward Snowden, insa este deschis pentru o "discutie" daca acesta din urma este pregatit sa-si asume responsabilitatea in cazul dezvaluirilor despre programele secrete de supraveghere ale NSA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri