Indicele Nikkei a scazut cu 114,56 de puncte si s-a afisat, la inchiderea bursei, cu o valoare de 15.523,94 de puncte. Actiunea Coreei de Nord a provocat un val de condamnari din partea autoritatilor americane, nipone si sud-coreene si a determinat Consiliul de Securitate al ONU sa organizeze o reuniune de urgenta, informeaza NewsIn.

Japonia a cerut o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, care va incepe la ora 17.00. Japonia a promis "masuri ferme". Prima masura concreta este interzicerea pentru sase luni a accesului in porturile nipione a unui feribot nord-coreean, legatura vitala pentru economia Coreei de Nord.

Casa Alba a declarat ca cele sase rachete, dintre care una a avut raza lunga de actiune, nu au constituit o amenintare directa la adresa Statelor Unite, deoarece au cazut in Marea Japoniei. Sistemul de aparare antiracheta "nu a fost folosit", spun surse din armata americana.

Coreea de Sud a confirmat lansarea celor sase rachete, printre care una de tip Taepodong-2. Oficialii nord-coreeni au spus ca operatiunea a esuat, iar racheta a cazut in Marea Japoniei la 40 de secunde dupa lansare, a informat Ministerul sud-coreean al Apararii.