Presedintele rus, Vladimir Putin, i-a spus presedintelui american, Barack Obama, ca relatiile dintre Rusia si Statele Unite nu trebuie sa fie afectate de dezacordurile pe tema crizei din Ucraina, a anuntat Kremlinul, citat de AFP, scrie Mediafax.

"Presedintele Rusiei a amintit importanta relatiilor americano-ruse pentru asigurarea stabilitatii si securitatii in lume. Aceste relatii nu ar trebui sa fie sacrificate din cauza unor probleme internationale izolate, desi extrem de importante", a anuntat Kremlinul intr-un comunicat.

Mai devreme, Casa Alba a anuntat ca Obama si Putin au discutat timp de 60 de minute la telefon, la cateva ore dupa ce Statele Unite au introdus restrictii de vize si au deschis calea pentru adoptarea unor posibile sanctiuni, ca reactie la actiunile Rusiei in Ucraina.

"Presedintele Obama a insistat asupra faptului ca Rusia actioneaza incalcand suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, ceea ce ne-a determinat sa adoptam masuri de represalii, in coordonare cu partenerii nostri europeni", a adaugat Casa Alba.

Carti recomandate de Barack...
Citeste si: Ce carti ne recomanda Barack Obama sa citim in 2019

Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Rusia isi suspenda activitatea la INF si dezvolta rachete hipersonice