Presedintele rus, Vladimir Putin, a subliniat vineri ca rolul jucat de militarii rusi in Crimeea a demonstrat "noile capacitati" ale armatei, relateaza AFP.

"Evenimentele din Crimeea au fost un examen. Ele au demonstrat noile capacitati ale fortelor noastre armate si moralul solid al oamenilor", a declarat presedintele rus, confirmand implicit participarea militarilor rusi la preluarea controlului peninsulei ucrainene, potrivit Mediafax.

El a multumit "comandamentului si personalului Flotei Marii Negre, precum si altor unitati mobilizate in Crimeea pentru retinerea si curajul de care au dat dovada", in cadrul unei ceremonii televizate de inmanare a unor decoratii la Kremlin.

Profesionalismul militarilor rusi "a permis evitarea provocarilor si impiedicarea varsarii de sange, garantarea conditiilor unui referendum liber si pasnic", a adaugat Putin. "Trebuie sa continuam dezvoltarea capacitatilor de lupta ale unitatilor fortelor noastre armate. Inclusiv in Arctic", a declarat presedintele rus.

Putin a cerut, si a obtinut la sfarsitul lui februarie din partea Senatului rus, autorizarea unei interventii a armatei in Ucraina. Persoane foarte bine echipate dar fara semne distinctive au preluat controlul infrastructurilor peninsulei Crimeei, dar nu exista nicio confirmare oficiala a interventiei militarilor rusi inaintea referendumului din 16 martie si alipirea Crimeei la Rusia.

Citeste si:
Putin, sub semnul incertitudinii. Cum ar putea pierde puterea?
Vladimir Putin, sub semnul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Implicatii ale retragerii SUA din Siria in problematica securitatii