Grupul celor mai industrializate tari din lume, G8, a spus ca se vor lua masuri pentru a micsora cererea pentru petrolul folosit in transport, dar nu s-a pretins acelasi lucru Statelor Unite ale Americii, potrivit NewsIn. Lidierii din G8 au declarat intr-un comunicat de presa de pe 16 iulie ca, la scara mondiala, aproximtativ doua treimi din consumul de petrol este adjudecat de sectorul transporturilor si ca din aceasta cauza, cererea de energie este prea mare. Astfel, G8 au declarat ca se vor lua decizii al caror scop va fi eficientizarea consumului de combustibil in transport.

Cu toate ca in comunicat se afirma ca se va acorda o "atentie deosebita" acestui sector al cererii de combustibil, nu este mentionata nici un o metoda care sa imbunatateasca standardele energetice din sectorul transporturilor, relateaza Reuters.

Vestea "buna" a fost data administratiei Bush, care nu a primit nici o nota de avertizare pentru reducerea consumului de benzina si economisirea benzinei. Potrivit Reuters, administratia Bush nu a imbunatatit cu mult standardele consumului de petrol. Cu toate acestea, experti din sectorul energetic si ecologisti au declarat ca singura metoda de a reduce cererii de petrol a SUA este de a ridica standardele consumului de petrol, in conditiile in care Statele Unite consuma aproximativ 40% din petrol pentru a produce benzina, iar tara absoarbe in medie 21 milioane barili de petrol pe zi.

In ciuda faptului ca proprietarii de automobile din SUA sunt nemultumiti ca platesc trei dolari pe galon (0,80 dolari pe litru), jumatate din cat platesc europenii, Statele Unite au cele ineficiente automobilele din punctul de vedere al eficacitatii consumului de energie, relateaza Reuters.

Comunicatul G8 pe tema consumului de combustibili nu cere statelor sa impuna in momentul de fata standarde eficiente de consum al combustibililor, ci sa se ofere stimulente pentru cei ce cumpara automobile eficiente din punct de vedere economic, inclusiv bazate pe motoare diesel sau pe motoare ce functioneaza pe baza de benzina si electricitate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri