Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est, a semnat la Salonul International al Aviatiei de la Farnborough (Anglia) un contract care prevede extinderea flotei companiei cu 20 de avioane noi Airbus A320
Contractul survine dupa ce, cu numai un an in urma, compania a semnat un alt acord pentru livrarea a 12 avioane A320, care cuprindea si un drept de preemptiune pentru comandarea a inca 12 avioane.

Toate avioanele vor fi echipate cu motoare International Aero Engines (IAE) V2500 si vor beneficia de o configuratie confortabila, cu o singura clasa si cu o capacitate de 180 de locuri. Livrarea noilor avioane este planificata intre 2009 si 2011. Acest nou contract faciliteaza planurile ambitioase de dezvoltare ale companiei in Europa Centrala si de Est, care vin in intampinarea cresterii continue a cererii pentru transport aerian prefigurata pentru urmatorii ani in regiune.

Wizz Air si-a inceput activitatea in mai 2004 si a devenit ulterior cea mai mare companie aeriana low-cost din Polonia, Ungaria si Bulgaria. La inceputul acestui an, Wizz Air si-a extins activitatea si pe pietele din Croatia, Slovenia si Romania.

"Avem incredere in Airbus si in IAE, cat si in produsul lor comun - aeleiava A320 echipata cu motoare V2500-A5 - care reprezinta un element important al succesului nostru de pana acum . Conform planurilor companiei, flota Wizz Air poate ajunge pana la 53 de avioane A320 in 2012", a declarat, citat de Rompres, directorul general adjunct Wizz Air, Jzsef Vradi.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est. Wizz Air opereaza o flota tanara de avioane Airbus A320, fiecare cu o capacitate de 180 de locuri. in aceasta vara, compania opereaza zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Lituania, Croatia, Slovenia si Romania, catre 40 de destinatii, pe 70 de rute. De la infiintarea companiei in mai 2004 pana in prezent, Wizz Air a transportat patru milioane de pasageri.

Familia A320, recunoscuta drept seria de referinta de avioane cu un singur culoar, include modelele A318, A319, A320 si A321 si beneficiaza de un interior confortabil si de cel mai modern design, comparativ cu avioanele din aceeasi clasa. Pana la sfarsitul lunii iunie 2006, peste 4,300 de avioane din gama Airbus A320 au fost comandate in intreaga lume, A320 devenind astfel cea mai bine vanduta aeleiava. Pana la aceasta data, aproximativ 2,800 de avioane A320 au fost livrate catre 180 de operatori din intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri