In afara organizarii unor sedinte de degustare "monitorizate din punct de vedere medical", barul va servi si whisky sau sampanie furnizata de sponsori sau prin intermediul unor parteneriate. Barul, localizat intr-un spital din sud-vestul Frantei, se va deschide in luna septembrie.

Seful spitalului, cel care a avut aceasta idee, si-a motivat decizia prin faptul ca pacientii grav bolnavi ar trebui sa aiba "dreptul sa se simta bine"."Este o modalitate de a gandi ingrijirea pacientilor dintr-o alta perspectiva, de a ne pasa de emotiile si sentimentele lor", a spus directorul unitatii medicale.

Pacientilor le este permis sa invite in acest bar prieteni si membri ai familiei. In plus, angajatii spitalului vor trece printr-un program de training sustinut de un antropolog. Proiectul s-a bucurat de sustinerea pacientilor si autoritatilor si este primul de acest gen din Franta.

Francezii beau in fiecare an peste 45 de litri de vin per cap de locuitor. Peste 6 miliarde de sticle de vin sunt produse anual in Franta. Cu toate acestea, consumul se afla pe un trend descendent incepand din anul 1990.

Sursa foto: Vin, Shutterstock.com