Nouă persoane au murit prin înec pe litoral, de la începutul sezonului estival, în alte 20 de cazuri pompierii reuşind salvarea oamenilor din apă, a informat, marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea", relatează Agerpres.

Aproape 900 de persoane au fost asistate medical de echipajele corturilor de prim ajutor amplasate pe plajă, jumătate dintre acestea fiind transportate la spital.

"În perioada 30 iunie-30 iulie, echipajele corturilor de prim ajutor şi ambulanţelor SMURD B2 ce le deservesc au asistat medical 876 persoane, 439 dintre acestea fiind transportate la spital. De asemenea, de la începutul sezonului estival până în prezent, 20 persoane au fost salvate de la înec, în timp ce 9 persoane au decedat din cauza accidentelor prin submersie", se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU "Dobrogea".

Conform sursei citate, în prima lună de la operaţionalizarea punctelor temporare de lucru pe litoral, cele mai multe intervenţii au avut loc în staţiunea Eforie Nord - 242, urmată de Costineşti - 219 şi Mamaia - 167 intervenţii.

Pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, personalul Inspecţiei de Prevenire a executat, în aceeaşi perioadă, 224 controale privind domenii de activitate printre care turism şi comerţ, în urma cărora au fost constatate 1.169 deficienţe şi au fost aplicate 973 avertismente şi 190 de amenzi în cuantum de 1.783.000 lei.

"În perioada menţionată anterior, pompierii militari au executat 1.128 misiuni, din care 898 pentru acordarea primului ajutor şi a asistenţei medicale de urgenţă, 120 pentru localizarea şi lichidarea incendiilor, 18 pentru salvarea unor persoane de la înec şi alte 85 fiind diverse situaţii de urgenţă", a mai informat ISU.

Pentru creşterea gradului de siguranţă a turiştilor care aleg să-şi petreacă vacanţa pe litoral, în zonele cu afluenţă mare de persoane din judeţul Constanţa, începând cu data de 30 iunie au fost operaţionalizate 22 puncte de lucru temporare - 9 puncte de stingere a incendiilor, în localităţile Urluia/Adamclisi, Crucea, Ciocârlia, Ovidiu, Valu lui Traian, staţiunea Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Vama Veche, dotate fiecare cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă; 7 puncte de prim ajutor, în Mamaia Nord/Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Saturn-Venus şi Vama Veche, dotate cu containere, ambulanţe şi şenilate; 6 puncte de salvare acvatică, în portul turistic Tomis, Lacul Siutghiol (Ovidiu şi Baza UMC), portul Belona (Eforie Nord), lacul Techirghiol şi portul turistic Mangalia - dotate fiecare cu o ambarcaţiune.

În fiecare weekend, în perioada sezonului estival, mai multe echipaje de pompieri asigură intervenţiile în situaţii de urgenţă pe tronsoane prestabilite de pe autostrada A2, cu personal şi tehnică din cadrul ISU Călăraşi, ISU Ialomiţa şi ISU Bucureşti-Ilfov.

"Pentru asigurarea unui răspuns prompt şi eficient, maşinile pompierilor au fost amplasate la km 19, km 35 (punct de lucru permanent), Secţia Lehliu Gară, km 105 (punct de lucru permanent) şi km 142 (Staţia de pompieri Feteşti, lângă autostrada A2). În aceste locaţii se regăsesc echipaje de stingere cu modul de descarcerare şi ambulanţe SMURD", mai reiese din comunicat.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri