Epicentrul de Ebola, blocat cu un cordon sanitar impus de Giuneea, Sierra Leone si Liberia

Guineea, Sierra Leone si Liberia, cele trei tari sud-africane afectate de virusul Ebola au decis sa impuna un cordon sanitar prin care sa izoleze epicentyrul epidemiei, o zona situata la frontiera lor comuna, a anuntat vineri un oficial de rang inalt la incheierea unui summit regional organizat la Conakry, relateaza AFP.

Presedintii din Guineea, Alpha Condé, Sierra Leone, Ernest Bai Koroma, si Liberia, Ellen Johnson Sirleaf, au decis "sa se concentreze pe regiunile frontaliere unde se afla peste 70 la suta din epidemia" care a provocat peste 700 de morti de la inceputul anului, a declarat Hadja Saran Daraba, secretar executiv al Uniunii fluviului Mano, ce regrupeaza aceste tari, alaturi de Coasta de Fildes, informeaza Mediafax.

"Aceste zone vor fi izolate de politie si armata. Populatia din zonele izolate va primi sustinere materiala", a precizat ea in fata presei la incheierea acestui summit la care au participat, de asemenea, ministrul ivorian al Sanatatii Raymonde Goudou Coffie si directoarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Margaret Chan.

Chan le-a multumit liderilor celor trei tari "pentru hotararea lor de a actiona in comun pentru a trata cu prioritate aceasta zona". "Frontiera comuna este o zona care reprezinta 70 la suta din cazurile de Ebola si aceste cazuri se raspandesc in alte orase din cele trei tari", a confirmat ea.

Potrivit lui Daraba, "serviciile de sanatate din aceste zone vor fi consolidate pentru ca tratamentul, depistarea si urmarirea contactelor sa poata fi realizata eficient". El a decis sa "furnizeze personalului sanitar stimulente, tratamente si protectie pentru a se intoarce la munca", a adaugat ea.

Citeste si:
Statele europene impun restricții mai severe din cauza răspândirii...
Statele europene impun...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri